Zeleni karton

Za putovanje u inostranstvo, potrebno je da posedujete zelenu kartu, koja je međunarodni dokument i služi kao potvrda da je vozilo osigurano polisom osiguranja od autoodgovornosti. Ukoliko u stranoj zemlji napravite štetu trećim licima obezbedili ste pokrivanje troškova za eventualne štete i povrede u inostranstvu. Zeleni karton nije potreban za sve zemlje ali u nekoliko zemalja je potrebno posedovati zelenu kartu ako putujete u njih vozilom.

 

Zeleni karton cena

Cena zelenog kartona je 2000 dinara.

Za koje zemlje je obavezan zeleni karton?

  • Zeleni karton je obavezan dokument za vozila kojima se ulazi na teritoriju neke od sledećih zemalja: Makedonija, Turska, Albanija, Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Izrael, Iran, Tunis i Maroko.

Šta je zeleni karton?

Zeleni karton se izdaje samo za registrovana vozila sa domaćim registracionim oznakama i znači da, ako svojim vozilom pričinite štetu u inostranstvu, štetu ne plaćate Vi, već osiguravajuća kuća čiju polisu autoodgovornosti posedujete.

Koliko dugo važi zeleni karton?

Zeleni karton važi do isteka polise obaveznog osiguranja.

Koja dokumenta su potrebna za izdavanje zelenog kartona?

Za dobijanje ovog dokumenta potrebna je:

  • Polisa obaveznog osiguranja na uvid
  • Saobraćajna dozvola

Kasko osiguranje

Kasko osiguranje predstavlja osiguranje vozila i njegove nestandardne dopunske opreme (ukoliko je ugovoreno), od posledica nastalih ostvarenjem rizika definisanim ugovorom. Obično se obuhvataju rizik havarije (delimične ili totalne), kao i rizik nestanka vozila (bespravnog otuđenja, razbojništva, krađe).

Kada se govori o kasko osiguranju motornih vozila, misli se na DOBROVOLJNO osiguranje koje se reguliše ugovorom o osiguranju između osiguravača i osiguranika. To znači da zavisi od volje stranaka da li će stupiti u odnos u konkretnom slučaju, kasko osiguranja motornih vozila.

Delimično kasko osiguranje – osiguranje stakla na motornim vozilima

Delimično kasko osiguranje predstavlja osiguranje svih stakala (prednja, zadnja i bočna) standardno ugrađenih na vozilo (putničko ili teretno), izuzev stakala (plastike) na svetlosnim uređajima, ogledalima ili krovu vozila (uključujući i stakleni krov). Ugovaranjem polise delimičnog kasko osiguranja vozila pokrivate rizik loma i oštećenja stakala na Vašem vozilu, a nastankom štetnog događaja i nadoknadu štete.

 

Pri osiguranju loma stakla obavezan je pregled vozila i fotografisanje stakala na vozilu sa sve 4 strane. Fotografije se dostavljaju uz polisu po kojoj je izvršeno osiguranje loma stakla.

Putno zdravstveno osiguranje

Ukoliko planirate putovanje u inostranstvo kod nas možete kupiti putno zdravstveno osiguranje. Putničko zdravstveno osiguranje Vam obezbeđuje sigurno i bezbrižno putovanje, gde Vam nepredviđeni događaji neće pokvariti putovanje i odmor.

Kod nas možete kupiti sledeće vrste putnog osiguranja :

  • Pojedinačna osiguranja za vreme boravka u inostranstvu

  • Grupna osiguranja za vreme boravka u inostranstvu

  • Porodična osiguranja sa popustom

Kupovinom putnog zdravstvenog osiguranja dobijate :

  • zaštita od mogućih neprijatnosti na putovanjima u inostranstvu

  • pokriva troškove hitne medicinske pomoći i bolničkog lečenja

  • pokriveni troškovi prevoza u zemlju

Putno zdravsveno osiguranje